Abdij Lilbosch – Echt
Cisterciënsermonniken

De abdijwinkels

Veel van het monnikenleven blijft onzichtbaar voor de ogen van een buitenstaander. Maar er zijn enkele vensters die een inkijkje bieden. Ons gastenverblijf en de diensten in onze abdijkerk zijn zulke vensters. Maar op een heel andere manier zijn onze Abdijwinkels dat ook. Zij bieden een inkijk in ons monnikenleven door middel van producten die gemaakt worden door onszelf of door monniken en monialen van andere abdijen doorheen heel Europa.

Deze producten zijn doorgaans ambachtelijk en zuiver, van hoogwaardige kwaliteit, met aandachtige zorg en door biddende handen vervaardigd, vaak volgens unieke recepten en oude procédés. Je kunt het eraan zien of proeven of voelen. Ze geven als het ware via de achterdeur een indruk van het monastieke leven.

Abdij Lilbosch de abdijwinkelsWie deze producten in onze Abdijwinkels koopt, steunt daarmee onze abdij en ook de vele andere abdijen die deze producten hebben geleverd.

Naast producten van monastieke en kloosterlijke herkomst, bieden onze Abdijwinkels ook boeken op het gebied van geloof, gebed en levenswijsheid, alsmede kaarten met een meerwaarde, kaarsen, en religieuze artikelen. Enkele streekartikelen completeren het aanbod aan fijnkost van monastieke herkomst.

De monniken dragen deze winkels op de achtergrond en blijven zelf op de achtergrond, overeenkomstig hun levenswijze. Een team van vrijwilligers helpt ons, staat in de winkel en is hier als het ware ons gezicht. Zonder hun bijdrage zouden we niet in staat zijn tot deze vorm van monastieke presentie. 

Onze Abdij voert Abdijwinkels op twee locaties:
Abdijwinkel Lilbosch in Echt, en Abdijwinkel Uelingsheide in Tegelen.

Scroll naar boven