Abdij Lilbosch – Echt
Cisterciënsermonniken

Onze Wijnstekerij Uelingsheide

Wijnstekerij Uelingsheide heeft al een lange historie. In 1898 begonnen de Trappisten die zich op de Uelingsheide bij Tegelen hadden gevestigd, een handel in miswijn. Gaandeweg werd het assortiment sterk verbreed met andere wijnen en ook met een aantal door de monniken zelf ontwikkelde exclusieve kloosterlikeuren.

Abdij Lilbosch wijnstekerijToen vanaf 2000 de Trappistenabdij op de Uelingsheide in fasen gesloten werd en opging in de Abdij te Echt, ging ook de Wijnstekerij over naar ons, de monniken te Echt. Wij houden de locatie van de Wijnstekerij in Tegelen aan. Om het monastieke karakter te handhaven en te versterken, hebben wij de Wijnstekerij sindsdien goeddeels beperk t tot producten met een kerkelijke bestemming en/of een kloosterlijke herkomst.

Onze Wijnstekerij verzorgt momenteel wijnen langs een vijftal kleinschalige lijnen:

 • Laetificat
  Een reeks huiswijnen van de Wijnstekerij, met zorg geselecteerd door de Trappisten.
 • Casa de Santa Martha
  Een reeks wijnen van de Wijnstekerij, als nevenlijn van onze Miswijnen (Vinum eucharistiale) geïmporteerd uit Spanje.
 • Vinum monasteriale
  Een reeks kloosterwijnen uit wijngaarden en -kelders van kloosters en abdijen wereldwijd, verzameld door de Wijnstekerij.
 • Abundans
  Een reeks wijnen die in aandachtige zorg voor de duurzaamheid van de aarde en een menswaardige samenleving boven het gewone uitgaan, verzameld door de Wijnstekerij.
 • Vinum eucharistiale
  Miswijnen en Avondmaalwijn, alle voorzien van de verplichte goedkeuring door de Nationale Raad voor Liturgie; alleen voor kerkelijke instellingen; de Wijnstekerij is de grootste leverancier van miswijn in Nederland.

Ook vervaardigen onze monniken in de Wijnstekerij een drietal unieke Trappisten-likeuren: Grande Liqueur de la Trappe. Kruiden uit alle windstreken vormen de basis voor deze heerlijke, heilzame, ontspannende en versterkende likeuren:

 • Trappistine
  Exquise likeur, gedistilleerd uit 45 aromatische, ontspannende kruiden; ook uitstekend als digestief.
 • Cordial la Trappe
  Fijne likeur, mede bereid uit vruchten. Een echte hartversterker; ook voortreffelijk als after dinner.
 • Gutamara
  Heilzame maagbitter uit 36 geneeskrachtige en verzachtende kruiden; ook als bijzonder aperitief met een volle smaak.

De producten van de Wijnstekerij Uelingsheide zijn te koop in onze Abdijwinkels in Echt en Tegelen. Bovendien levering door geheel Nederland.

Wijnstekerij Uelingsheide B.V.
Ulingsheide 1a
5932 NA Tegelen
+31 (0)77-3732345
miswijn@uelingsheide.nl en post@ulingsheide.nl
K.v.K. : Limburg nr. 12032451

Bereikbaarheid
Op de Kaldenkerkerweg vanuit Tegelen, direct aan het einde van de bebouwde kom vóór het kruisbeeld linksaf; op de Kaldenkerkerweg vanuit Duitsland vlak voor het begin van de bebouwde kom rechtsaf.

Scroll naar boven